Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 6SkładnikLogo Ilość Czego
makaron 30 dekagramów
szynka 10 dekagramów
pomidor 1 sztuk
bazylia w pęczku 1 sztuk
ser gouda 10 dekagramów
sól według uznania
pieprz Cayenne według uznania
jajko 3 sztuk
śmietana 125 dekagramów
mleko 0.5 szklanek
masło 1 łyżek stołowychWykonanie:
Makaron ugotować według przepisu podanego na opakowaniu.
Szynkę pokroić w kostkę.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i też pokroić w kostkę.
Bazylię umyć, osączyć, posiekać.
Ser zetrzeć na tarce. Ostudzony
makaron wymieszać z
szynką,
pomidorami i
bazylią. Przyprawić
pieprzem.
Ser,
jajka,
mleko i
śmietanę roztrzepać razem na masę i przyprawić
solą i
pieprzem. Formę do zapiekania wysmarować
masłem, włożyć do niej
makaron i polać masą. Na wierzchu rozkruszyć kawałeczki
masła. Piec 30 minut w temp. 200 st.Uwagi:
szynka gotowanaPotrawy z
MakaronemZapiekanki i PizzeKomentarze:Autor: myszaData: 2010-08-02 jaka ma byc ta smietana?Autor: misiaData: 2010-04-16pycha robie go b. czesto ale dodaje
brokuly szynke i
pieczarki ale najwazniejszy jest ten 'sos' (
mleko smietana jajka i
ser)Autor: agusData: 2010-02-17jutro
bede robic brzmi nie zleAutor: FloressData: 2009-04-30swietny, konkretny obiadAutor: agaData: 2008-02-04jest smaczne mojej rodzinie smakowaloAutor: kucharzynaData: 2007-12-27to jest pyszne :Gosia84 (2007-10-29) ochyda - ty sie nieznasz , niepotrafisz kucharzycAutor: Gosia84Data: 2007-10-29ochydaAutor: Paweł BIENIEKData: 2007-08-21Nawet, nawet, może być mi smakuje.Autor: ankaData: 2007-04-06to jest pyszne;)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: