Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegopłaty lasagne 250 gramów
jajka 2 sztuk
twaróg mielony 500 gramów
śmietana kremówka 150 gramów
mleko 0,5 szklanek
cukier 7 łyżek stołowych
mus jabłkowy 1 szklanek
jabłka 400 gramów
masło 2 łyżek stołowych
Cynamon 1 szczypta
bita smietana według uznaniaWykonanie:
Twaróg i
jajka dokładnie wymieszać ze
śmietaną,
mlekiem i 5 łyżkami
cukru. Umyte
jabłka podzielić na połówki, usunąć środki z pestkami, pokroić w cienkie plasterki i posypać
cynamonem. Płaty lasagne i masę
twarogową podzielić na 4 porcje, a
mus jabłkowy i plasterki
jabłka na 3 porcje. W posmarowanej tłuszczem formie żaroodpornej układać warstwami lasagne,
twaróg,
mus jabłkowy i
jabłka. Zakończyć warstwą
twarogową. Całość posypać pozostałym
cukrem, obłożyć kawałkami
masła. Zapiekać ok. 45 minut w 180 stopniach. Gotowy deser przełożyć na 4 talerze. Każdą porcję udekorować kleksami
bitej śmietany, Podawać na ciepło bezpośrednio po przyrządzeniu.Uwagi:Taki deser można przygotować także z
brzoskwiniami,
śliwkami,
wiśniami lub
gruszkami. Należy wtedy
cynamon zastąpić
cukrem waniliowym.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryZapiekanki i PizzeKomentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-10Pychotka:)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: