ßßß Cookit - przepis na Lasagne na słodko

Lasagne na słodko

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
płaty lasagne 250 gramów
jajka 2 sztuk
twaróg mielony 500 gramów
śmietana kremówka 150 gramów
mleko 0,5 szklanek
cukier 7 łyżek stołowych
mus jabłkowy 1 szklanek
jabłka 400 gramów
masło 2 łyżek stołowych
Cynamon 1 szczypta
bita smietana według uznania
Wykonanie:
Twaróg i jajka dokładnie wymieszać ze śmietaną, mlekiem i 5 łyżkami cukru. Umyte jabłka podzielić na połówki, usunąć środki z pestkami, pokroić w cienkie plasterki i posypać cynamonem. Płaty lasagne i masę twarogową podzielić na 4 porcje, a mus jabłkowy i plasterki jabłka na 3 porcje. W posmarowanej tłuszczem formie żaroodpornej układać warstwami lasagne, twaróg, mus jabłkowy i jabłka. Zakończyć warstwą twarogową. Całość posypać pozostałym cukrem, obłożyć kawałkami masła. Zapiekać ok. 45 minut w 180 stopniach. Gotowy deser przełożyć na 4 talerze. Każdą porcję udekorować kleksami bitej śmietany, Podawać na ciepło bezpośrednio po przyrządzeniu.
Uwagi:
Taki deser można przygotować także z brzoskwiniami, śliwkami, wiśniami lub gruszkami. Należy wtedy cynamon zastąpić cukrem waniliowym.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Zapiekanki i Pizze
Komentarze:
Autor: martunia0704
Data: 2009-04-10
Pychotka:)
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5052/Lasagne-na-slodko