Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czego
makaron 30 dekagramów
szynka gotowana 10 dekagramów
pomidor 1 sztuk
bazylia w pęczku 1 sztuk
ser gouda 10 dekagramów
sól według uznania
pieprz Cayenne według uznania
jajko 3 sztuk
śmietana 125 dekagramów
mleko 0.5 szklanek
masło 1 łyżek stołowychWykonanie:
Makaron ugotować według przepisu podanego na opakowaniu.
Szynkę pokroić w kostkę.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i też pokroić w kostkę.
Bazylię umyć, osączyć, posiekać.
Ser zetrzeć na tarce. Ostudzony
makaron wymieszać z
szynką,
pomidorami i
bazylią. Przyprawić
pieprzem.
Ser,
jajka,
mleko i
śmietanę roztrzepać razem na masę i przyprawić
solą i
pieprzem. Formę do zapiekania wysmarować
masłem, włożyć do niej
makaron i polać masą. Na wierzchu rozkruszyć kawałeczki
masła. Piec 30 minut w temp. 200 st.Potrawy z
MakaronemZapiekanki i PizzeKomentarze:Autor: FloressData: 2009-04-30pyszne, sycace danieDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: