Wykonanie
Niedzielne, śniadanko z jajecznicą, Dzisiaj jajecznica smażona na masełku i pomidorach bardzo lekkie i smaczne danie.
Pomidory nadaję jajecznicy lekko
winnego smaku. Polecam serdecznie.
SKŁADNIKI:Na dwie osoby4-6
jajek ( to zależy od naszych upodobań)2 duże mięsiste
pomidory1 płaska łyżka
masła1 łyżka
jogurtu lub
śmietanysól pieprz do smakuWYKONANIEZ
pomidorów sparzamy skórkę, kroimy na drobne kawałki, jeśli są twarde środki odcinamy.Na patelni roztapiamy
masło dodajemy
pomidory i smażymy do momentu ,aż powstanie jednolita masa.
Jajka rozbijamy w oddzielnym naczyniu z łyżką
jogurtu naturalnego, dodajemy odrobinę
soli i
pieprzu. Jeśli będzie niewystarczająco można doprawić już na talerzu.Wlewamy do masy pomidorowej i smażymy ciągłe mieszając. Konsystencję regulujemy sami, czy ma być bardzo rzadka , czy bardziej ścięta.Podajemy zgodnie z upodobaniami.
SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.