ßßß Cookit - przepis na Zupa cytrynowa

Zupa cytrynowa

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
bulion warzywny 5 szklanek
cytryna 1 sztuk
cytryna 4 plastry
mąka 1 łyżek deserowych
cukier według uznania
pieprz biały według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Z wyszorowanej cytryny zetrzeć żółtą skórkę na tarce z małymi otworami. Bulion zagotować z otartą skórką. Rozprowadzić mąkę małą ilością zimnej wody, wlać do zupy i gotować 3 minuty. Dodać sok wyciśnięty z cytryny, doprawić do smaku sola, cukrem oraz pieprzem. Rozlać zupę do miseczek, do każdej porcji włożyć plasterek cytryny. Podawać z jajkiem ugotowanym na twardo lub z grzankami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11879/Zupa-cytrynowa