Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
bulion warzywny 5 szklanek
cytryna 1 sztuk
cytryna 4 plastry
mąka 1 łyżek deserowych
cukier według uznania
pieprz biały według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Z wyszorowanej
cytryny zetrzeć żółtą skórkę na tarce z małymi otworami.
Bulion zagotować z otartą skórką. Rozprowadzić
mąkę małą ilością zimnej
wody, wlać do zupy i gotować 3 minuty. Dodać sok wyciśnięty z
cytryny, doprawić do smaku
sola,
cukrem oraz
pieprzem. Rozlać zupę do miseczek, do każdej porcji włożyć plasterek
cytryny. Podawać z
jajkiem ugotowanym na twardo lub z grzankami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: