Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegoboczniak 50 dekagramów
cebula 3 sztuk
oliwa 3 łyżek stołowych
papryka 1 sztuk
pomidor 2 sztuk
sól 1 sztuk
pieprz według uznania
tymianek według uznania
oregano według uznaniaWykonanie:Drobno pokrojoną
cebulę podsmażyć na
oliwie, dodać oczyszczone i pokrojone w paski
grzyby i
paprykę. Podsmażyć, po czym dodać niewielką ilość
wody, obrane ze skórki
pomidory i dusić na wolnym ogniu do miękkości, około 20 minut. Doprawić
solą,
pieprzem i przyprawami. Wymieszać i dusić jeszcze kilka minut. Podawać z
ziemniakami lub z
ciemnym ryżem.Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaKuchnia StaropolskaPotrawy z
GrzybówDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: