Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
dynia 30 dekagramów
słonecznik łuskany 2 łyżek stołowych
rodzynki 2 łyżek stołowych
koniak 50 mililitrów
śliwki węgierki 10 sztuk
majonez dietetyczny 3/4 szklanek
sok z cytryny według uznania
cukier puder według uznania
sól według uznania
pieprz biały według uznania
płatki migdałowe 50 gramówWykonanie:1. Opłukać
rodzynki i zalać
koniakiem i odstawić.2.
Dynię zetrzeć na tarce i dużymi otworami i oprószyć
cukrem pudrem i skropić
sokiem z cytryny.3.
Śliwki osuszyć, pokroić w cienkie paseczki i połączyć z
dynią. Dodać
rodzynki wraz z
koniakiem,
majonez i wszystko dokładnie wymieszać.4.Doprawić do smaku i odstawić do lodówki na 20min.5.Podawać posypaną uprażonymi
migdałamiUwagi:
Koniak lub
winiak mały kieliszekAutor: frezja1978Zobacz inne przepisy użykownika!SałatkiSurówkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: