ßßß Cookit - przepis na Surówka z dynii z majonezem

Surówka z dynii z majonezem

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
dynia 30 dekagramów
słonecznik łuskany 2 łyżek stołowych
rodzynki 2 łyżek stołowych
koniak 50 mililitrów
śliwki węgierki 10 sztuk
majonez dietetyczny 3/4 szklanek
sok z cytryny według uznania
cukier puder według uznania
sól według uznania
pieprz biały według uznania
płatki migdałowe 50 gramów
Wykonanie:
1. Opłukać rodzynki i zalać koniakiem i odstawić.
2. Dynię zetrzeć na tarce i dużymi otworami i oprószyć cukrem pudrem i skropić sokiem z cytryny.
3.Śliwki osuszyć, pokroić w cienkie paseczki i połączyć z dynią. Dodać rodzynki wraz z koniakiem, majonez i wszystko dokładnie wymieszać.
4.Doprawić do smaku i odstawić do lodówki na 20min.
5.Podawać posypaną uprażonymi migdałami
Uwagi:
Koniak lub winiak mały kieliszek
Autor: frezja1978
Zobacz inne przepisy użykownika!
Sałatki
Surówki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7769/Surowka-z-dynii-z-majonezem