ßßß Cookit - przepis na Rukola z parmezanem

Rukola z parmezanem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
rukola 200 gramów
rodzynki 3 gramów
plasterki parmezanu według uznania
orzeszki pinii 2 łyżek stołowych
majonez 2 łyżek stołowych
musztarda 1 łyżek stołowych
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
pieprz biały 0,5 łyżek deserowych
sól według uznania
Wykonanie:
Umytą, osączoną rukolę rozłożyć na talerzu. Posypać kilkoma bardzo cienkimi plasterkami parmezanu. Rodzynki umyć i osuszyć. Orzeszki pinii lub słonecznik uprażyć na suchej patelni, na jasno złoty kolor.
Sos: wymieszać majonez z musztardą, sokiem cytrynowym, pieprzem oraz solą do smaku.
Sosem polać rukolę z parmezanem. Całość posypać rodzynkami oraz prażonymi orzeszkami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z serem
Surówki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11789/Rukola-z-parmezanem