Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
rukola 200 gramów
rodzynki 3 gramówplasterki
parmezanu według uznania
orzeszki pinii 2 łyżek stołowych
majonez 2 łyżek stołowych
musztarda 1 łyżek stołowych
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
pieprz biały 0,5 łyżek deserowych
sól według uznaniaWykonanie:Umytą, osączoną
rukolę rozłożyć na talerzu. Posypać kilkoma bardzo cienkimi plasterkami
parmezanu.
Rodzynki umyć i osuszyć.
Orzeszki pinii lub
słonecznik uprażyć na suchej patelni, na jasno złoty kolor.Sos: wymieszać
majonez z
musztardą,
sokiem cytrynowym,
pieprzem oraz
solą do smaku.Sosem polać
rukolę z
parmezanem. Całość posypać
rodzynkami oraz prażonymi orzeszkami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
seremSurówkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: