GD Star Ratingloading...Nigdy nie jadłam surowego mięsa i nie wyobrażałam sobie, że mogę je zjeść, aż przyszedł czas na przełamanie się do carpaccio no i było pysznie… Polecam.Składniki:dobrej jakości polędwica wołowa lub gotowe plastry carpacciokilka kaparówgarść rukolikiełki burakaparmezansól i świeżo grubo mielony pieprz czarnyoliwa z oliwekSos:2 łyżki majonezu1 łyżeczka soku z cytryny1 łyżeczka miodu1 łyżeczka musztardy francuskiej1 łyżeczka musztardy sarepskiejok 100 ml oliwy z oliwekgrubo mielony pieprz i sólMięso pokrój na bardzo cienkie plasterki – niektórzy najpierw je mrożą żeby móc, je cieniutko pokroić – talerz posmaruj oliwą posyp grubo mielonym czarnym pieprzem i grubo mieloną solą morską, ułóż mięso na talerzu, skropsokiem z cytryny i oliwą z oliwek, już delikatnie przypraw solą i pieprzem. Odstaw do lodówki na ok 15 min żeby mięso się zamarynowało. Przygotuj sos. Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki i odstaw żeby się „przegryzły”. Talerz z mięsem wyjmij z lodówki ułóż na środku garść rukoli razem z kiełkami. Dookoła poukładaj kapary i polej przygotowanym sosem. Na wierzch zetrzyj dość grube plasterki sera.Gdy przygotowujesz danie z gotowego już mięsa uważaj z doprawieniem – zazwyczaj jest ono już przyprawione wystarczająco. Wystarczy kilka dodatków i gotowe. Smacznego!!!