ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegopolędwica wołowa ze środkowej części 400 gramówoliwa 200 mililitrówrosół mięsny 4 łyżek stołowychżółtka 1 sztukmusztarda 1 łyżek stołowychsok z cytryny według uznaniasos worcester według uznaniaparmezan 50 gramówrukola 50 gramówpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Sos: żółtko utrzeć z musztardą, sokiem z cytryny, sola oraz pieprzem. Ciągle ucierając, stopniowo wlewać oliwę. Kiedy sos będzie już spójny i gęsty, wlać chłodny rosół. Dodać kilka kropel sosu worcester i ponownie energicznie wymieszać.Polędwicę oczyścić z błon i żyłek. Owinąć folią i włożyć na 30 minut do zamrażalnika, aby mięso dobrze stężało, a nie mroziło się zbyt mocno. Odwinięte z foli mięso pokroić w jak najcieńsze plasterki. Aby plastry były jeszcze cieńsze, można je ułożyć między dwoma płatami folii i lekko rozpłaszczyć wałkiem do ciasta. Na szerokim ostrzu noża przenieść plasterki mięsa na talerz. Skropić obficie sosem, oprószyć solą oraz pieprzem. Posypać cienkimi płatkami parmezanu i ułożyć listki rukoli. podawać z cytryną i białym pieczywem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z MięsaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: