ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopolędwica wołowa 200 gramówrukola 0,75 szklaneksok pomarańczowy 0,25 szklanekmusztarda 1 łyżek deserowycholiwa według uznaniamiód 0,5 łyżek deserowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Opłukaną, osuszoną polędwicę lekko zmrozić i pokroić w jak najcieńsze plasterki, które rozłożyć na płaskim półmisku. Carpaccio posypać oczyszczoną, osuszoną rukolą. Oderwane łodyżki rukoli zmiksować z musztardą i sokiem, dodając odrobinę oliwy. Doprawić solą oraz pieprzem i miodem. Tym pesto polać carpaccio. Potrawę można udekorować plasterkami czarnych oliwek i truskawek.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: