ßßß Cookit - przepis na pesto ze szpinaku, migdałów, słonecznika oraz pestek dynii

pesto ze szpinaku, migdałów, słonecznika oraz pestek dynii

nazwa

Wykonanie

Potrzebujemy :
- 1/3 opakowania liści szpinaku (około 3-4 większych garści)
- 4 garstki płatków migdałowych ( jeśli cale migdały to około 2)
- 3 garstki słonecznika łuskanego
- 3 garstki pestek dynii łuskanych
- około 7 dużych łyżek oliwy( jesli będzie za mało to dodać jeszcze troszkę )
- pieprz
- sól
- łyżka startego parmezanu
Wszystko miksujemy, gotowe pesto mieszamy z makaronem - ja użyłam świderek, ale może być penne, bądź inny, wedle gustu i smaku ;) Do dekoracji użyłam skruszonych płatków migdałowych, oraz śmietany ;)
Z tej porcji składników, wyjdzie Wam więcej pesto niż na jedną porcję. Ja swoje przełożyłam do małego słoiczka i schowałam do lodówki na jutro! już się nie mogę doczekać aż je zjem :) omnomnom!
miłego wieczoru!
Źródło:http://inny-smak-zycia.blogspot.com/2013/09/pesto-ze-szpinaku-migdaow-sonecznika.html