Wykonanie

Potrzebujemy :- 1/3 opakowania liści
szpinaku (około 3-4 większych garści)- 4 garstki
płatków migdałowych ( jeśli cale
migdały to około 2)- 3 garstki
słonecznika łuskanego- 3 garstki pestek
dynii łuskanych- około 7 dużych łyżek
oliwy( jesli będzie za mało to dodać jeszcze troszkę )-
pieprz-
sól- łyżka startego
parmezanuWszystko miksujemy, gotowe pesto mieszamy z
makaronem - ja użyłam świderek, ale może być penne, bądź inny, wedle gustu i smaku ;) Do dekoracji użyłam skruszonych
płatków migdałowych, oraz
śmietany ;)Z tej porcji składników, wyjdzie Wam więcej pesto niż na jedną porcję. Ja swoje przełożyłam do małego słoiczka i schowałam do lodówki na jutro! już się nie
mogę doczekać aż je zjem :) omnomnom!miłego wieczoru!


