Wykonanie
Moja ulubiona, ekspresowa wersja popularnej amerykańskiej surówki – coleslaw z
suszonymi śliwkami. Tylko kilka składników
daje smakowity efekt.…My favorite version of popular, american salad – coleslaw with prunes. Only few ingredients give delicious effect.…Składniki:1/4 średniej główki
białej kapustygarść suszonych
śliwek1-1,5 łyżki
majonezusok z cytryny (do smaku)
pieprzsólposiekaj
kapustę w cienkie, długie paseczki
śliwki pokrój w ćwiartki/szóstkiwymieszaj
kapustę z pokrojonymi
śliwkami i
majonezem (zacznij od 1 łyżki – składniki mają być tylko lekko pokryte
majonezem, a nie w nim pływać)dopraw
sokiem z cytryny,
solą i
pieprzemSmacznego! :)*najbardziej lubię jeść ją tuż po zrobieniu, ale na następny dzień jest równie smaczna :)…Ingredients:1/4 of medium size white cabbage1 handful of prunes1-1 , 5 tbsp of mayonnaiselemon juice (to taste)black peppersaltchop cabage in
fine, long stringscut prunes in 4 or 6combine cabbage, prunes and 1 tbsp of mayonnaise (it suppose to only cover other ingredients, not
make them „swim” in sauce)flavor with lemon juice, black pepper and saltBon appetit! :)*I like it best right after it’s made, but it tastes as good on the next day :)