ßßß Cookit - przepis na Pasta fasolowo-kapuściana

Pasta fasolowo-kapuściana

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
fasola biała 1 szklanek
kapusta włoska 50 dekagramów
cebula 1 sztuk
miso 1 łyżek stołowych
oliwa tłoczona na zimno 2 łyżek stołowych
koperek 1 łyżek stołowych
sól według uznania
Wykonanie:
Fasolę namoczyć na kilka godzin, ugotować do miękkości w świeżej wodzie, pod koniec gotowania dodać sól. Kapustę włoską oczyścić, pokroić na grube kawałki i ugotować w jak najmniejszej ilości wody. Cebulę oczyścić, pokroić drobniutko i udusić na wolnym ogniu na łyżce oliwy. Można ją podlać także odrobiną wody. Wszystkie składniki: fasolę, kapustę, cebulę, miso umieścić w jednym garnku i dokładnie zmiksować lub przekręcić przez maszynkę. Na koniec wsypać posiekany koperek i wymieszać.
Uwagi:
Miso jest produktem, co najmniej rocznej fermentacji ziarna sojowego z dodatkiem soli morskiej i ryżu lub jęczmienia.
Jarzyny i Pasztety weg.
Sosy i pasty
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/722/Pasta-fasolowo-kapusciana