Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
fasola biała 1 szklanek
kapusta włoska 50 dekagramów
cebula 1 sztukmiso 1 łyżek stołowych
oliwa tłoczona na zimno 2 łyżek stołowych
koperek 1 łyżek stołowych
sól według uznaniaWykonanie:
Fasolę namoczyć na kilka godzin, ugotować do miękkości w świeżej wodzie, pod koniec gotowania dodać
sól.
Kapustę włoską oczyścić, pokroić na grube kawałki i ugotować w jak najmniejszej ilości
wody.
Cebulę oczyścić, pokroić drobniutko i udusić na wolnym ogniu na łyżce
oliwy. Można ją podlać także odrobiną
wody. Wszystkie składniki:
fasolę,
kapustę,
cebulę, miso umieścić w jednym garnku i dokładnie zmiksować lub przekręcić przez maszynkę. Na koniec wsypać posiekany
koperek i wymieszać.Uwagi:Miso jest produktem, co najmniej rocznej fermentacji ziarna
sojowego z dodatkiem
soli morskiej i
ryżu lub jęczmienia.Jarzyny i Pasztety weg.Sosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: