ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopapryka czerwona według uznaniaoliwa według uznanialiście laurowe według uznaniacebula 1 kilogramówfasola biała 300 gramówsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Rozgrzej naczynie do najwyższej temperatury. Włóż do niego fasolę i gotuj przez 25 minut. Cebulę podsmaż na niewielkiej ilości oliwy, dodaj sól, pieprz i liście laurowe. Na patelni ułóż warstwami: część fasoli, na to cebulę, ponownie fasolę i cebulę, tak aby ostatnią warstwę stanowiła fasola. Na wierzchu ułóż pokrojoną w paski czerwoną paprykę. Całość zalej wywarem, na którym gotowała się fasola, skrop oliwą i wstaw na 25 minut do piekarnika. Danie jest gotowe w chwili kiedy wywar całkowicie wyparuje.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!ZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: