ßßß
Składniki:główka małej kapusty włoskiej2 cebule2 łyżki mąkisólpieprzpęczek świeżego koperku3 łyżki masłaWykonanie: Kapustę obieramy z wierzchnich liści, resztę drobno szatkujemy. Do dużego garnka wlewamy wodę i na gotującą się wrzucamy kapustę, gotujemy przez 10 minut. W między czasie drobno pokroić cebulę i zeszklić ją na łyżce masła, odłożyć. Na tej samej patelni rozpuścić 2 łyżki masła i dodać mąkę, zrobić zasmażkę. Gdy kapusta będzie podgotowana przekładamy ją na patelnie, dodajemy podsmażoną cebulę, zalewamy wodą w której gotowaliśmy kapustę i dusimy do miękkości, w razie potrzeby dolewamy wody. Gdy kapusta będzie już miękka doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem a także posiekanym pęczkiem koperku, mieszamy, chwilkę podsmażamy i gotowe.Smacznego;)