Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 250 gramów
masło 125 gramów
cukier 250 gramów
jajka 6 sztuk
kakao 1,5 łyżek deserowych
cukier waniliowy 2 sztuk
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
ser mielony 1 kilogramów
sok z cytryny 0,5 sztukserniks 1 sztuk
Budyń malinowy 1 sztuk
syrop malinowy 50 mililitrów
likier malinowy 50 mililitrówWykonanie:Z przesianej
mąki, proszku, 125g
cukru, 1
cukru waniliowego,
kakao, 1
jajka oraz
masła zagnieść gładkie ciasto. 3/4 ciasta rozwałkować i wylepić nim średniej wielkości tortownicę, wyścielona papierem do pieczenia. Pozostałe ciasto rozwałkować i foremką wyciąć małe kwiatki. Utrzeć 125g
cukru, 1
cukier waniliowy i 5 jaj, dodając stopniowo,
ser,
sok cytrynowy i serniks. Masę
serową podzielić na pół. Do jednej połowy dodać
budyń oraz
syrop malinowy i wymieszać. Do drugiej
likier morelowy i także wymieszać.. Masę
malinową wyłożyć na spód ciasta, a na niej rozsmarować masę
brzoskwiniową, wyrównać. Poukładać ozdobnie kwiatki wycięte wcześniej z
kakaowego ciasta. Piec ok. 60 minut w 180 stopniach. Ostudzić w piekarniku. Przed podaniem oprószyć
kakao.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: