ßßß Cookit - przepis na Cassoulet

Cassoulet

Wykonanie

« Powrót  
Cassoulet
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
fasola 500 gramów
skórka wieprzowa 250 gramów
szynka 400 gramów
kiełbasa 400 gramów
mięso z kaczki 500 gramów
boczek wędzony 250 gramów
tłuszcz 60 gramów
pasta pomidorowa 2 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
cebula 2 sztuk
rokitnik 1 litrów
wino białe wytrawne 1 szklanek
sól według uznania
Wykonanie:
Fasolkę moczyć przez 12 godzin, po czym gotować ją z drobno pokrojonymi skórkami wieprzowymi w małej ilości wody. Obsmażyć pokrojone w dużą kostkę mięso z drobno posiekaną cebulą i czosnkiem oraz pokrojoną kiełbasą. Dodać do ugotowanej, posolonej fasoli, podlać rosołem i gotować pod przykryciem ok. 1 godzinę. Przełożyć do żaroodpornego naczynia, dodać drobno pokrojoną szynkę i pokrojony boczek, podlać winem i zapiekać pod przykryciem 15 minut w piekarniku. W trakcie zapiekania wymieszać kilka razu. Podawać w tym samym naczyniu.
Kuchnia Francuska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1932/Cassoulet