Wykonanie
« Powrót  CassouletDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
fasola 500 gramówskórka wieprzowa 250 gramów
szynka 400 gramów
kiełbasa 400 gramów
mięso z kaczki 500 gramów
boczek wędzony 250 gramówtłuszcz 60 gramówpasta pomidorowa 2 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
cebula 2 sztukrokitnik 1 litrów
wino białe wytrawne 1 szklanek
sól według uznaniaWykonanie:
Fasolkę moczyć przez 12 godzin, po czym gotować ją z drobno pokrojonymi skórkami wieprzowymi w małej ilości
wody. Obsmażyć pokrojone w dużą kostkę
mięso z drobno posiekaną
cebulą i
czosnkiem oraz pokrojoną
kiełbasą. Dodać do ugotowanej, posolonej
fasoli, podlać rosołem i gotować pod przykryciem ok. 1 godzinę. Przełożyć do żaroodpornego naczynia, dodać drobno pokrojoną
szynkę i pokrojony
boczek, podlać
winem i zapiekać pod przykryciem 15 minut w piekarniku. W trakcie zapiekania wymieszać kilka razu. Podawać w tym samym naczyniu.Kuchnia FrancuskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: