Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 30 dekagramów
masło 15 dekagramów
cukier 5 dekagramów
jajka 1 sztuk
śmietana kwaśna 2 łyżek stołowych
sól 1 szczypta
mus jabłkowy 0,5 szklanek
cytryna 1 sztuk
cukier puder dwadzieściapięć dekagramów
Cynamon jedna łyżek deserowych
woda gorąca trzy-cztery łyżek stołowychWykonanie:Z
mąki,
masła,
cukru,
jajka,
śmietany i szczypty
soli zagnieść ciasto,rozwałkować.Wyłożyć formę na tartę,docisnąć palcami,nakłuć widelcem,piec 20 minut w temperaturze 200 st.CNA POLEWĘ:Wymieszać
cukier puder z gorącą
wodą i
cynamonem na gładką masę,przestudzić.Ciasto posmarować
jabłkowym musem,zalać polewą.Na wierzchu ułożyć cienkie plasterki
cytryny,posypać
cukrem pudrem.Autor: krysia15Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: