ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czegomąka 30 dekagramówmasło 15 dekagramówcukier 5 dekagramówjajka 1 sztukśmietana kwaśna 2 łyżek stołowychsól 1 szczyptamus jabłkowy 0,5 szklanekcytryna 1 sztukcukier puder dwadzieściapięć dekagramówCynamon jedna łyżek deserowychwoda gorąca trzy-cztery łyżek stołowychWykonanie:Z mąki,masła,cukru,jajka,śmietany i szczypty soli zagnieść ciasto,rozwałkować.Wyłożyć formę na tartę,docisnąć palcami,nakłuć widelcem,piec 20 minut w temperaturze 200 st.CNA POLEWĘ:Wymieszać cukier puder z gorącą wodą i cynamonem na gładką masę,przestudzić.Ciasto posmarować jabłkowym musem,zalać polewą.Na wierzchu ułożyć cienkie plasterki cytryny,posypać cukrem pudrem.Autor: krysia15Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: