Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
margaryna 0.75 kostek
olej 0.5 szklanek
cukier 0.75 szklanek
cukier waniliowy 10 gramów
adwokat 0.5 szklanek
jajko 5 sztuk
mąka tortowa 2 szklanek
mąka ziemniaczana 0.5 szklanek
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowychWykonanie:
Margarynę z
cukrami,
olejem,
alkoholem i 2 łyżkami
wody zagotować i wystudzić. Do zimnej masy dodać
mąki wymieszane z proszkiem. Dobrze utrzeć, dodając po
żółtku. Na końcu dodać ubitą na sztywno pianę z
białek i lekko łyżką połączyć. Ciasto przełożyć do wąskiej, podłużnej formy, wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 60 minut w 180 stopniach, na jasnozłoty kolor. Zimną babkę posypać
cukrem pudrem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: