Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czego
kura 1 sztuk
makaron ryżowy 100 gramów
grzyby suszone chińskie 10 sztuk
olej z
orzeszków ziemnych 2 łyżek stołowych
por 2 sztuk
marchew 2 sztuk
kiełki soi 100 gramów
bambus pędy 100 gramów
sherry wytrawne 1 łyżek stołowychpolędwiczka wieprzowa 300 gramów
sos sojowy 1 łyżek stołowych
masło 3 łyżek deserowych
cebula 2 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Kurę zalać 2,5l zimnej
wody, dodać "Warzywko" i ugotować.
Mięso wyjąć z
wywaru i pokroić w paski.
Grzyby namoczyć w wodzie.
Makaron pociąć na kawałki o dowolnej długości i również namoczyć w wodzie.
Olej rozgrzać, dodać drobno pokrojone warzywa, osączone z
wody grzyby,
pędy bambusa i
kiełki sojowe. Wszystkie składniki dobrze wymieszać i krótko podsmażyć. Dodać do
wywaru z
kury i gotować około 10 min. na średnim ogniu. Doprawić
sherry i 2 łyżkami
przyprawy.
Wieprzowinę pokroić na cienkie paski, zalać
sosem sojowym i odstawić na 20 minut.
Masło roztopić, obsmażyć
mięso. Do zupy dodać
wieprzowinę,
mięso z kury oraz
makaron i doprawić do smaku przyprawą. Zupę gotować na małym ogniu 5 minut. Podawać gorącą z drobno pokrojoną,
młodą cebulką.Uwagi:
Kura lub
kurczak (mała),
cebulki młodeKuchnia ChińskaPotrawy z
MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: