ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegowłoszczyzna 1 sztukcebula 1 sztukBorowiki 600 gramówbulion warzywny 1,5 litrówoliwa 2 łyżek stołowychmasło 1 łyżek stołowychśmietana 0,5 szklaneknatka pietruszki według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone grzyby pokroić, a cebule posiekać w drobna kostkę. grzyby smażyć na rozgrzanej na patelni oliwie, ąz odparuje woda, dodać cebule i masło. Mieszając, oprószyć sola oraz pieprzem i smażyć kilka minut.Oczyszczoną włoszczyznę pokroić w kostkę, włożyć do garnka, zalać bulionem i gotować pod przykryciem 20 minut. Wywar odcedzić i połączyć go z podsmażonymi grzybami. Gotować jeszcze 13 minut. Zdjąć z ognia i wyjąć z zupy kilka całych grzybów. Zupę zmiksować, zabielić śmietaną, doprawić i wymieszać. Posypać posiekaną natką lub tymiankiem. Do każdej porcji zupy włożyć grzybki. Podawać z grzankami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: