Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 16(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czego
ogórek 4 kilogramów
marchew 30 dekagramów
czosnek 1 sztuk
ziele angielskie 15 sztuk
pieprz ziarnisty 15 sztuk
olej 1 szklanek
ocet 0.5 szklanek
cukier 0.7 szklanek
sól 8 dekagramów
cebula 2 sztukWykonanie:Obrać i pokroić
ogórki,
marchew,
cebule i
czosnek. Wrzucić wszystkie składniki do pojemnika i dobrze wymieszać.Zostawić na 3 godziny,od czasu do czasu mieszając. Wkładać do słoików lekko wciskając.Pasteryzować 10 minut.Uwagi:
Ogórki i
marchewkę kroić w cienki plasterki. Pojemnik (garnek )powinien
mieć około 10 litrówTypowa
sałatka obiadowa . Prosta w przygotowaniu i tania.Idealna do jesienno zimowych obiadów.
ocet 10%
Przetwory weg.SałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: