Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
papryczka chili 2 sztuk
tymianek 1 sztuk
rozmaryn 1 sztuk
liść laurowy 1 sztuk
kminek 0.25 łyżek deserowych
kapar według uznania
czosnek 2 ząbki
pieprz biały ziarnisty 0.5 łyżek deserowych
olej 500 mililitrów
ser harceński 500 gramówWykonanie:
Olej wymieszać z przyprawami.
Ser podzielić na kawałki, włożyć do wysokiego szklanego słoja i zalać marynatą.
Ser powinien być przykryty. Pozostawić na co najmniej 4-5 dni. Podawać z
chlebem pszenno-żytnim,
razowym lub pełnoziarnistym.Uwagi:Ząbki
czosnku obrane,
rozmaryn i
tymianek w gałązcePotrawy z
seremPrzetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: