ßßß Cookit - przepis na Groszek zielony po rzymsku

Groszek zielony po rzymsku

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 55 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 1
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
groszek zielony 600 gramów
pomidor 3 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
ser żółty twardy 50 gramów
śmietana 0.7 szklanek
koperek według uznania
olej 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
cukier według uznania
Wykonanie:
Groszek przebrać, opłukać, zalać małą ilością wrzącej osolonej wody z dodatkiem cukru i masła, gotować około 15 minut pod przykryciem. Pomidory umyć, sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokrajać w cząstki. Naczynie wysmarować tłuszczem, włożyć groszek wymieszany z koperkiem, przykryć pomidorami, zalać doprawioną śmietaną i posypać startym serem, zapiec w gorącym piekarniku.
Jarzyny i Pasztety weg.
Komentarze:
Autor: WaSz
Data: 2009-07-08
Doskonała "wariacja" z zielonym groszkiem. Przydałoby się tylko sprecyzować jak (czym) doprawić śmietanę.Osobiście użyłem "czystą " śmietanę (18).-----Polecam!
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/359/Groszek-zielony-po-rzymsku