Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 55 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
groszek zielony 600 gramów
pomidor 3 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
ser żółty twardy 50 gramów
śmietana 0.7 szklanek
koperek według uznania
olej 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
cukier według uznaniaWykonanie:
Groszek przebrać, opłukać, zalać małą ilością wrzącej osolonej
wody z dodatkiem
cukru i
masła, gotować około 15 minut pod przykryciem.
Pomidory umyć, sparzyć wrzącą
wodą, obrać ze skórki, pokrajać w cząstki. Naczynie wysmarować tłuszczem, włożyć
groszek wymieszany z
koperkiem, przykryć
pomidorami, zalać doprawioną
śmietaną i posypać
startym serem, zapiec w gorącym piekarniku.Jarzyny i Pasztety weg.Komentarze:Autor: WaSzData: 2009-07-08Doskonała "wariacja" z
zielonym groszkiem. Przydałoby się tylko sprecyzować jak (czym) doprawić
śmietanę.Osobiście użyłem "czystą "
śmietanę (18).-----Polecam!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: