ßßß Cookit - przepis na Gołąbki z kaszą gryczaną

Gołąbki z kaszą gryczaną

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 55 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
kapusta biała 1 sztuk
kasza gryczana 1 szklanek
konina 30 dekagramów
cebula 2 sztuk
olej słonecznikowy 2 łyżek stołowych
majeranek według uznania
tymianek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Z kapusty wyjąć głąb i w całości wrzucić ją na osolony wrzątek, gotować 15 minut. Przygotować farsz: tofu przesmażyć na patelni z cebulką. Połączyć z ugotowaną uprzednio kaszą, dodać przyprawy i dokładnie wymieszać. Nakładać farsz na liście kapusty, zawijać i układać gołąbki w dużym naczyniu do zapiekania. Podlać bulionem z warzyw lub wodą, dodać łyżkę oleju i zapiec przez około 30 minut.
Uwagi:
Kasza gryczana powinna być ugotowana na sypko.
Jarzyny i Pasztety weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/355/Golabki-z-kasza-gryczana