Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 55 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
kapusta biała 1 sztuk
kasza gryczana 1 szklanek
konina 30 dekagramów
cebula 2 sztuk
olej słonecznikowy 2 łyżek stołowych
majeranek według uznania
tymianek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Z
kapusty wyjąć głąb i w całości wrzucić ją na osolony wrzątek, gotować 15 minut. Przygotować farsz:
tofu przesmażyć na patelni z
cebulką. Połączyć z ugotowaną uprzednio
kaszą, dodać
przyprawy i dokładnie wymieszać. Nakładać farsz na liście
kapusty, zawijać i układać gołąbki w dużym naczyniu do zapiekania. Podlać
bulionem z warzyw lub
wodą, dodać łyżkę
oleju i zapiec przez około 30 minut.Uwagi:
Kasza gryczana powinna być ugotowana na sypko.Jarzyny i Pasztety weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: