ßßß Cookit - przepis na Babka marmurkowa

Babka marmurkowa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 10
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 5
Składnik
Logo Ilość Czego
margaryna 150 gramów
jajko 4 sztuk
cukier 250 gramów
mleko zsiadłe 1 szklanek
cukier waniliowy 10 gramów
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
mąka 500 gramów
kakao 2 łyżek stołowych
Wykonanie:
Mąkę wymieszać z proszkiem.Margarynę utrzeć z cukrem dodając po jednym żółtku.
Do utartej masy dodać roztrzepane kwaśne mleko i cukier waniliowy,i dobrze utrzeć.
Następnie dodać mąkę i ucierać.
Na końcu dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać.
2/3 ciasta włożyć do przygotowanej formy.
Pozostałe ciasto utrzeć z kakaem i włożyć na wierzch. Piec 45-60 minut .
Uwagi:
Zamiast kwaśnego mleka można użyć śmietanę.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3351/Babka-marmurkowa