Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czego
margaryna 150 gramów
jajko 4 sztuk
cukier 250 gramów
mleko zsiadłe 1 szklanek
cukier waniliowy 10 gramów
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
mąka 500 gramów
kakao 2 łyżek stołowychWykonanie:
Mąkę wymieszać z proszkiem.
Margarynę utrzeć z
cukrem dodając po jednym
żółtku.Do utartej masy dodać roztrzepane kwaśne
mleko i
cukier waniliowy,i dobrze utrzeć.Następnie dodać
mąkę i ucierać.Na końcu dodać pianę z
białek i delikatnie wymieszać.2/3 ciasta włożyć do przygotowanej formy.Pozostałe ciasto utrzeć z
kakaem i włożyć na wierzch. Piec 45-60 minut .Uwagi:Zamiast kwaśnego
mleka można użyć
śmietanę.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: