Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 200 gramów
jajka 3 sztuk
masło 150 gramów
cukier 140 gramów
proszek do pieczenia 1-2 łyżek deserowych
czekolada gorzka 1 sztuk
kakao 2 łyżek stołowychWykonanie:
Czekoladę rozpuścić (można dodać odrobinę
mleka lub
śmietany) i ostudzić.
Masło utrzeć z
cukrem na puszystą masę, powoli dodawać
jajka i
czekoladę. Do ciasta wsypywać
mąkę wymieszaną z proszkiem i
kakao.Piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez ok. 30 minut.Autor: FloressZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWielkanocKomentarze:Autor: karotkaData: 2009-04-30mnaimDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: