ßßß Cookit - przepis na Jajka w galarecie

Jajka w galarecie

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 2
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
jajka ugotowane 8 sztuk
żelatyna 3 łyżek stołowych
bulion warzywny 3 szklanek
natka pietruszki, gałązki według uznania
ogórek zielony 1 sztuk
papryka czerwona z zalewy 1 sztuk
rzodkiewki według uznania
sól według uznania
pieprz biały według uznania
Wykonanie:
Osączoną paprykę pokroić w paski. Opłukaną natkę porwać na piórka. Żelatynę namoczyć w 4 łyżkach zimnej wody. Żelatynę rozpuścić w gorącym bulionie, wymieszać i schłodzić. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Do małych szklanek włożyć kilka piórek natki i po jednym jajku. Zalać bulionem z żelatyną. Wstawić do lodówki. Gdy zacznie tężeć, włożyć na wierzch paprykę i uzupełnić bulionem. Schładzać 4h. Podawać na plastrach ogórka i rzodkiewek.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Jaj
Wielkanoc
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5181/Jajka-w-galarecie