Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
jajka ugotowane 8 sztuk
żelatyna 3 łyżek stołowych
bulion warzywny 3 szklanek
natka pietruszki, gałązki według uznania
ogórek zielony 1 sztuk
papryka czerwona z zalewy 1 sztuk
rzodkiewki według uznania
sól według uznania
pieprz biały według uznaniaWykonanie:Osączoną
paprykę pokroić w paski. Opłukaną
natkę porwać na piórka.
Żelatynę namoczyć w 4 łyżkach zimnej
wody.
Żelatynę rozpuścić w gorącym
bulionie, wymieszać i schłodzić. Doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem. Do małych szklanek włożyć kilka piórek
natki i po jednym
jajku. Zalać
bulionem z
żelatyną. Wstawić do lodówki. Gdy zacznie tężeć, włożyć na wierzch
paprykę i uzupełnić
bulionem. Schładzać 4h. Podawać na plastrach
ogórka i
rzodkiewek.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: