Wykonanie
Aż trudno uwierzyć, że dzisiaj jest pierwszy dzień kalendarzowej wiosny. Inaczej sobie wyobrażałam ten przedświąteczny okres. Miało być ciepło,
słonecznie a jest zimno i mokro. Chciałam zdjąć już zimowe buty i ciepłą kurtkę zamienić na lżejszy płaszcz. Niestety, narazie nie jest to możliwe.Pomimo zimowej aury, w pierwszym dniu wiosny, proponuję
jajka nadziewane wiosennym farszem. W farszu zamknęłam smaki wiosny, czyli
ogórek,
rzodkiewkę i
natkę pietruszki. Bardzo mi smakowała taka radosna przekąska.
Składniki:5
jajekkilka
rzodkiewek, 1
ogóreksól,
pieprz3 łyżki
majonezułyżeczka
musztardykilka gałązek
natki pietruszkiJajka ugotować na twardo. Obrać i przekroić na pół.
Żółtka wyjąć i włożyć do miski.
Rzodkiewkę i
ogórka pokroić w kosteczkę,
natkę posiekać, dodać do
żółtek. Dodać
majonez,
musztardę,
sól,
pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać i faszerować
jajka.Smacznego:)