ßßß Cookit - przepis na Jajka faszerowane wiosennie

Jajka faszerowane wiosennie

nazwa

Wykonanie

Aż trudno uwierzyć, że dzisiaj jest pierwszy dzień kalendarzowej wiosny. Inaczej sobie wyobrażałam ten przedświąteczny okres. Miało być ciepło, słonecznie a jest zimno i mokro. Chciałam zdjąć już zimowe buty i ciepłą kurtkę zamienić na lżejszy płaszcz. Niestety, narazie nie jest to możliwe.
Pomimo zimowej aury, w pierwszym dniu wiosny, proponuję jajka nadziewane wiosennym farszem. W farszu zamknęłam smaki wiosny, czyli ogórek, rzodkiewkę i natkę pietruszki. Bardzo mi smakowała taka radosna przekąska.
Składniki:
5 jajek
kilka rzodkiewek, 1 ogórek
sól, pieprz
3 łyżki majonezu
łyżeczka musztardy
kilka gałązek natki pietruszki
Jajka ugotować na twardo. Obrać i przekroić na pół. Żółtka wyjąć i włożyć do miski. Rzodkiewkę i ogórka pokroić w kosteczkę, natkę posiekać, dodać do żółtek. Dodać majonez, musztardę, sól, pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać i faszerować jajka.
Smacznego:)
Źródło:http://eksplozjasmaku.blox.pl/2013/03/Jajka-faszerowane-wiosennie.html