Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
makaron rurki, paczka 1 sztuk
pomidory bez skórki, puszka 1 sztuk
ser mozzarella 1 sztuk
czosnek 1 ząbki
bazylia, listki według uznania
cukier według uznania
oliwa z oliwek według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Na
oliwie podsmażyć rozdrobniony
czosnek, dodać
pomidory, mieszając doprawić do smaku
solą,
pieprzem i
cukrem. Odparować na gęsty sos.
Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Makaron ugotować w dużej ilości osolonego wrzątku, odcedzić. Osączony dodać do
pomidorów, razem z
serem oraz posiekaną
bazylią i wymieszać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy mączne weg.Potrawy z
MakaronemKomentarze:Autor: aData: 2011-07-02co to znaczy 'odparować na gęsty sos' ?Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: