Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
pietruszka 2 sztuk
szczypiorek 2 sztuk
estragon 6 sztuk
papryka czerwona 0.5 sztuk
papryka zielona 0.5 sztuk
papryka żółta 0.5 sztuk
kminek 1 łyżek stołowych
pieprz czarny 1 łyżek stołowych
oliwa z oliwek 1 litrówWykonanie:
Zioła ostrożnie opłukać, osuszyć, usunąć grubsze łodygi. Listki
pietruszki i
estragonu oraz
szczypiorek drobno posiekać.
Paprykę oczyścić, usunąć pestki i zgrubienia, pokroić w kostkę. Do wyparzonej butelki włożyć
zioła,
paprykę, wsypać
kminek i
pieprz. Zalać
oliwą, zamknąć, dobrze wstrząsnąć i pozostawić na kilka dni.Uwagi:pęczki
pietruszki, pęczek
szczypiorku, gałązki
estragonu, grubo tłuczoney
czarny pieprzPrzetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: