Wykonanie
Wczoraj nic nie parowałem, zjadłem na
mieście ;) Dziś trzeba było się w końcu zabrać za coś dobrego, co by parowar się nie obraził, że jest zaniedbywany ;) Po jajecznicy z
papryki, przyszła kolej na
jajko na twardo :) Dziwnym zbiegiem okoliczności, również z
papryką :) Nie było to może zamierzone, po prostu użyłem tego co miałem w lodówce :)
Ogólnie miało to być śniadanie, a wyszła kolacja, ale czasem tak bywa :)
Składniki :1/2
papryki zielonej1/2
papryki żółtej1/2
papryki czerwonej2
jajkaszczypiorek3 łyżeczki
majonezuJajka parowałem wcześniej, jak lubicie obierać i jeść je gorące możecie zrobić wszystko razem.
Jajka wstawiamy do parowaru i włączamy go na 15 minut. W parowarze trwa to trochę dłużej niż tradycyjne 5 minut w garnku :)
Jak
jajka ostygły, zabieramy się za
paprykę. Myjemy wszystkie trzy, kroimy na pół i wydrążamy środki.Układamy na tacce z folii aluminiowej w parowarze i parujemy 15 minut.
Jajka obieramy i kroimy na pół,
szczypiorek myjemy i kroimy.
Jak minie ustawiony czas w parowarze, wylewamy
wodę, która zbierze się w paprykach. Przekładamy je na talerz i nadziewamy mixem
sałat :) Na sam środek każdej
papryki kładziemy po połówce
jajka. Dekorujemy
majonezem i posypujemy
szczypiorkiem.
Czekam na komentarze i uwagi. Jeżeli wypróbujesz przepis, daj znać czy Ci smakowało i jak się udało.Pozdrawiam i smacznego.Adam