ßßß Cookit - przepis na Fasolka szparagowa po arabsku

Fasolka szparagowa po arabsku

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
fasola szparagowa 0.5 kilogramów
ryż 0.7 szklanek
pomidor 4 sztuk
cebula 1 sztuk
czosnek 1 ząbki
olej sojowy 2 łyżek stołowych
natka pietruszki według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Fasolkę szparagową ugotować jak w białym sosie, nie odcedzać. Ryż opłukać, zalać 1/4 szklanki wrzącej wody, dodać 3/4 łyżeczki soli, ugotować, wymieszać z fasolką. Pomidory umyć, pokroić w ćwiartki, dodać do fasolki z ryżem, pogotować razem 10 minut. Cebulę i czosnek oczyścić, opłukać, drobno posiekać, lekko zrumienić na oleju, dodać do potrawy. Podawać fasolkę posypaną natką pietruszki lub koperkiem
Jarzyny i Pasztety weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/340/Fasolka-szparagowa-po-arabsku