Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
fasola szparagowa 0.5 kilogramów
ryż 0.7 szklanek
pomidor 4 sztuk
cebula 1 sztuk
czosnek 1 ząbki
olej sojowy 2 łyżek stołowych
natka pietruszki według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Fasolkę szparagową ugotować jak w
białym sosie, nie odcedzać.
Ryż opłukać, zalać 1/4 szklanki wrzącej
wody, dodać 3/4 łyżeczki
soli, ugotować, wymieszać z
fasolką.
Pomidory umyć, pokroić w ćwiartki, dodać do
fasolki z
ryżem, pogotować razem 10 minut.
Cebulę i
czosnek oczyścić, opłukać, drobno posiekać, lekko zrumienić na
oleju, dodać do potrawy. Podawać
fasolkę posypaną
natką pietruszki lub
koperkiemJarzyny i Pasztety weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: