ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegożółtka 6 sztukmiód 3,5 łyżek stołowychtymianek 0,5 pęczekmleko 400 mililitrówśmietana 200 mililitrówmaliny 400 gramówcukier 70 gramówśmietana 3 łyżek stołowychwiórki czekoladowe 50 gramówWykonanie:ubijać żółtka z miodem tak długo, aż powstanie biała puszysta masa. Umyty, osuszony tymianek, kilka listków odłożyć, a resztę zagotować z mlekiem i śmietaną. Mieszając, dodawać stopniowo do masy z żółtek. Naczynie włożyć do kąpieli wodnej i ubijać tak długo, aż powstanie z niej gęsty krem. Wstawić do zamrażalnika na 4 godziny. Co 20 minut krem mieszać. Zamroz0ne lody przełożyć do kulistej formy i aż do czasu podania pozostawić je w zamrażalniku.Sos: oczyszczone maliny rozgnieść (kilka odłożyć), wymieszać z cukrem i przetrzeć przez sito, dodać śmietanę i wymieszać.Lody wyjąc z formy i pokroić na porcje. Podawać na talerzykach polane sosem malinowym. udekorować wiórkami czekoladowymi, malinami oraz listkami tymianku.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: