Bardzo lubię lody domowe, gdzie dodajemy swoje ulubione owoce, orzechy lub słodkości.Lodykokosowe są zaliczane do tych najlepszych więc często je przygotowuję, jednak tym razem nie dodałam dużej ilości śmietany i słodkiego mleka.Dodatek malibu oraz białej czekolady podkreślił smak lodów.SKŁADNIKI :2 szklanki mleka 3/2 %400 ml śmietany 30 %1 szklanka cukru4 żółtkaszklanka kokosu50 ml malibu100 g białej czekoladyPRZYGOTOWANIE :Mleko zagotowujemy z wiórkami i połową cukru,odkładany na bok aż płyn przestygnie.Żółtka ucieramy z cukrem na puch,śmietanę ubijamy mikserem,dodajemy do chłodnego mleka oraz ubitą śmietanę na sztywno.Całość dokładnie mieszamy aż piana z mlekiem i kokosem się połączy.Czekoladę ścieramy na tarce o dużych oczkach lub bardzo drobno kruszymy,dodajemy do masy kokosowej oraz alkohol.Zamrażamy,mieszamy co godzinę około 4-5 razy.Lody nie zamarzną wtedy na jednolitą bryłę a czekolada nie opadnie na dno.Podajemy w wafelku,talerzyku lub pucharku.Można je udekorować bitą śmietaną.Smacznego:)