ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegożółtka 7 szklanekcukier 120 gramówlaska wanilii 2 sztukmleko 100 mililitrówśmietana 0,5 litrówsok z marakui 100 mililitrówcukier brązowy 4 łyżek stołowychśmietana 200 gramówczekolada biała 100 gramówkokos z puszki 50 gramówlikier kokosowy 40 mililitrówWykonanie:Wymieszać żółtka z cukrem. Zagotować mleko, miąższ z wanilii, o,5 l śmietany oraz sok z marakui, zdjąć z ognia i wymieszać z masa żółtkową. Postawić na bardzo małym ogniu i znów podgrzewać. Krem przetrzeć przez sito i nałożyć do żaroodpornych pucharków. Piekarnik rozgrzać do 100 stopni, wstawić do niego czarki z kremem na 40 minut. Wyjąć i wystudzić.Krem posypać brązowym cukrem i wstawić na chwile do piekarnika, by cukier się rozpuścił.Kokosowa pianka: śmietanę zagotować, dodać połamaną czekoladę oraz miąższ kokosu i zmiksować. Wymieszać z likierem kokosowym i schłodzić. Przed podaniem jeszcze raz zmiksować.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia FrancuskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: