Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
żółtka 7 szklanek
cukier 120 gramów
laska wanilii 2 sztuk
mleko 100 mililitrów
śmietana 0,5 litrówsok z
marakui 100 mililitrów
cukier brązowy 4 łyżek stołowych
śmietana 200 gramów
czekolada biała 100 gramów
kokos z puszki 50 gramów
likier kokosowy 40 mililitrówWykonanie:Wymieszać
żółtka z
cukrem. Zagotować
mleko, miąższ z
wanilii, o,5 l
śmietany oraz sok z
marakui, zdjąć z ognia i wymieszać z masa
żółtkową. Postawić na bardzo małym ogniu i znów podgrzewać. Krem przetrzeć przez sito i nałożyć do żaroodpornych pucharków. Piekarnik rozgrzać do 100 stopni, wstawić do niego czarki z kremem na 40 minut. Wyjąć i wystudzić.Krem posypać
brązowym cukrem i wstawić na chwile do piekarnika, by
cukier się rozpuścił.Kokosowa pianka:
śmietanę zagotować, dodać połamaną
czekoladę oraz miąższ
kokosu i zmiksować. Wymieszać z
likierem kokosowym i schłodzić. Przed podaniem jeszcze raz zmiksować.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia FrancuskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: