Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
kasza jaglana 1 szklanek
bulion warzywny 2 szklanek
masło 2 łyżek stołowych
pieczarki 400 gramów
cebula 2 sztuk
sos sojowy według uznania
skórka z cytryny - otarta 0,5 łyżek deserowych
oliwa 2 łyżek stołowych
ser feta 150 gramów
szczypiorek 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Przelaną wrzątkiem
kaszę odcedzić.
Bulion zagotować z łyżką
masła. Wsypać
kaszę, mieszając, doprowadzić do wrzenia. Przykryć i gotować 30 minut.Oczyszczona
cebule posiekać. Oczyszczone kapelusze
pieczarek pokroić w plasterki (trzonki usunąć).
Oliwę rozgrzać na patelni, dodać
pieczarki, trochę
sosu sojowego,
skórkę z cytryny, posiekany
szczypiorek, doprawić do smaku
pieprzem i smażyć, aż sos odparuje, od czasu do czasu mieszając.
Pieczarki przełożyć, a na patelni rozgrzać resztę
masła i zeszklić
cebulę.W żaroodpornym naczyniu wysmarowanym
masłem układać warstwami na przemian:
kaszę,
cebulę,
kaszę,
pieczarki i
kaszę. Wierzch posypać pokruszonym
serem. Zapiekać ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podawać z
sosem pomidorowym.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!
Kasze weg.Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: