Wykonanie
Dzisiejsza moja propozycja powstała z potrzeby chwili. Rezultaty okazały się rewelacyjne i na pewno do tego dania nie raz powrócę. Dodatkowym plusem jest to, że przygotowuję się je w 10 minut.Serdecznie polecam:)

Składniki na 2 porcje:250g
sera halloumi500g małych nieotworzonych
pieczarekpęczek świeżego
szczypiorku1 średniej wielkości
cebula pokrojona w kostkę1 łyżka prawdziwego
masła1 łyżka
sosu sojowego bezglutenowego1/2 łyżeczki suszonego
lubczykusól i
pieprz wg smaku
Ser kroimy w plastry około 1cm grubości i układamy na rozgrzanej patelni grillowej. Grillujemy z obu stron.W
między czasie na głębokiej nieprzywierającej patelni rozpuszczamy
masło. Dodajemy
cebulę i chwilę smażymy aż się zeszkli. Umyte, nie obrane
pieczarki wrzucamy do
cebuli, dodajemy połowę
szczypiorku,
sól,
pieprz, całość mieszamy i dusimy pod przykryciem około 1 minuty.Po tym czasie dodajemy
sos sojowy,
lubczyk i dusimy pod przykryciem kolejne 5 minut. Jeżeli
pieczarki wypuszczą dużo
wody zdejmujemy przykrywkę i gotujemy jeszcze przez około 1minutę, aż sosik lekko zgęstnieje.Grillowany halloumi wykładamy na talerze, obok kładziemy
pieczarki polewamy sosem. który powstał podczas gotowania. Dekorujemy resztą
szczypiorku i świeżo zmielonym
pieprzem.
Pieczarki świetnie będą pasowały również do dań
mięsnych.


Smacznego...