Wykonanie
Proponuję cudowne danie dla smakoszy
pieczarek (ja się do nich zaliczam ;) ). Pomysł na prosty, tani i smaczny obiad.-ciasto naleśnikowe-ok. 200g
pieczarek-małe opakowanie
fety, lub podobnego
sera-1
cebula-2 łyżki
masła-
oliwa do smażenia-
Vegeta,
sól,
pieprz-1
jajko-ok. pół szklanki
bułki tartejSmażymy naleśniki.
Pieczarki myjemy i kroimy na drobne części.
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy
oliwę i
masło. Dodajemy
pieczarki i
cebulę. Przyprawiamy
Vegetą,
pieprzem i
solą. Dusimy ok 8 minut. Dodajemy rozdrobnioną
fetę, mieszamy i dusimy jeszcze 3 minuty.Na każdy z naleśników nakładamy cienką warstwę farszu, zwijamy.W jednym głębokim talerzu rozkłócamy
jajko, w drugim umieszczamy
bułkę tartą. Zwinięte naleśniki maczamy najpierw w
jajku, następnie w
bułce i smażymy z każdej strony aż się zarumienią. Podajemy i delektujemy się smakiem ;).
P.S. Ja uwielbiam łączyć to danie z
ketchupem!