Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 50(z pieczeniem / smażeniem): 4 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
kasza jaglana 1 szklanek
bulion warzywny 2 szklanek
masło 2 łyżek stołowych
grzyby leśne 400 gramów
cebula 2 sztuk
oliwa 2 łyżek stołowych
sos sojowy 2 łyżek stołowych
szczypiorek 2 łyżek stołowych
skórka z cytryny - otarta 0,5 łyżek deserowych
ser feta 150 gramów
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Wrzątkiem przelać
kaszę i odcedzić.
Bulion zagotować z łyżką
masła, mieszając, wsypać
kaszę i doprowadzić do wrzenia. Przykrych i gotować, aż całkowicie wchłonie
bulion. oczyszczone
grzyby pokroić w plasterki. Wrzucić
grzyby na rozgrzana na patelni
oliwę, skropić
sosem sojowym, dodać posiekany
szczypiorek oraz
skórkę z cytryny. Oprószyć
solą oraz
pieprzem, mieszając, dusić 15 minut. Przełożyć
grzyby do miseczki, a na patelni na pozostałym
maśle zeszklić
cebulę.
Masłem wysmarować naczynie żaroodporne. Układać w nim warstwami:
kaszę,
cebulę,
kaszę,
grzyby i
kaszę. Wierzch posypać pokruszonym
serem. Zapiekać 20 minut w 180 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!
Kasze weg.Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: