ßßß Cookit - przepis na Kasza jaglana zapiekana z grzybami i fetą

Kasza jaglana zapiekana z grzybami i fetą

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 50
(z pieczeniem / smażeniem): 4 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
kasza jaglana 1 szklanek
bulion warzywny 2 szklanek
masło 2 łyżek stołowych
grzyby leśne 400 gramów
cebula 2 sztuk
oliwa 2 łyżek stołowych
sos sojowy 2 łyżek stołowych
szczypiorek 2 łyżek stołowych
skórka z cytryny - otarta 0,5 łyżek deserowych
ser feta 150 gramów
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Wrzątkiem przelać kaszę i odcedzić. Bulion zagotować z łyżką masła, mieszając, wsypać kaszę i doprowadzić do wrzenia. Przykrych i gotować, aż całkowicie wchłonie bulion. oczyszczone grzyby pokroić w plasterki. Wrzucić grzyby na rozgrzana na patelni oliwę, skropić sosem sojowym, dodać posiekany szczypiorek oraz skórkę z cytryny. Oprószyć solą oraz pieprzem, mieszając, dusić 15 minut. Przełożyć grzyby do miseczki, a na patelni na pozostałym maśle zeszklić cebulę. Masłem wysmarować naczynie żaroodporne. Układać w nim warstwami: kaszę, cebulę, kaszę, grzyby i kaszę. Wierzch posypać pokruszonym serem. Zapiekać 20 minut w 180 stopniach.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kasze weg.
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z serem
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12408/Kasza-jaglana-zapiekana-z-grzybami-i-feta