ßßß Cookit - przepis na Marokańska sałatka tabbouleh

Marokańska sałatka tabbouleh

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
kuskus 250 gramów
czosnek 2 ząbki
ogórek zielony 1 sztuk
dymka 2 sztuk
papryka 3 sztuk
pomidor 1 sztuk
natka pietruszki 1 pęczek
mięta 0,5 pęczek
oliwki czarne 50 gramów
oliwa 3 łyżek stołowych
sok z cytryny 0,5 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Osolonym wrzątkiem zalać kuskus i odstawić, aż wchłonie płyn. Ostudzony rozkruszyć widelcem. Dodać oczyszczony posiekany czosnek, pokrojony w kostkę ogórek, oczyszczone pokrojone dymki, oczyszczone pokrojone w kostkę papryki, sparzony, obrany ze skórki i pokrojony w kostkę pomidor, opłukana, osączona oraz drobno posiekana natkę i miętę. Wszystko wymieszać i dodać oliwki bez pestek, oliwę oraz sok z cytryny. Mieszając doprawić do smaku sola oraz pieprzem i wstawić na 30 minut do lodówki.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11034/Marokanska-salatka-tabbouleh