Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
wołowina 60 dekagramów
pieczarka 15 dekagramów
cebula 10 dekagramówrosół wołowy 1 szklanek
sos sojowy 1.5 łyżek stołowych
seler naciowy 15 dekagramów
papryka 10 dekagramów
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Mięso oczyścić z błon i ścięgien, umyć, osuszyć, pokrajać w plastry, zbić tłuczkiem, formując owalne
bitki, oprószyć
pieprzem.
Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w drobną kostkę, posolić. Ogrzewać na małym ogniu, mieszając.
Pieczarki umyć, oczyścić, pokrajać w kostka, dodać do miękkiej, żółknącej
cebuli, wymieszać, dodać
mięso, dodać trochę
wody, dusić pod przykryciem na małym ogniu.
Seler i
paprykę umyć,
seler oczyścić z włókien (tak jak
rabarbar), pokrajać w plasterki.
Paprykę oczyścić z nasion, pokrajać w makaronik.
Seler i
paprykę dodać do duszącego się
mięsa, posolić, podlać rosołem. Udusić do miękkości. Pod koniec dodać
sos sojowy. Przyprawić do smaku
solą i
pieprzem. Uduszone
mięso razem z warzywami wyłożyć na ogrzany półmisek. Podawać z
ziemniakami pieczonymi (1-2 szt. na porcję) i z surówkami.Uwagi:
wołowina bez kości (zrazowa pieczeń), 15 dag
łodygi selera naciowegoPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: