ßßß Cookit - przepis na Bitki cielęce z warzywami

Bitki cielęce z warzywami

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
cielęcina 60 dekagramów
tłuszcz 4 dekagramów
mąka 1 łyżek stołowych
marchew 2 sztuk
pietruszka 2 sztuk
por 1 sztuk
seler według uznania
cebula 1 sztuk
koperek 1 łyżek stołowych
śmietana 0.5 szklanek
sól według uznania
Wykonanie:
Mięso pociąć skośnie w poprzek włókien, rozbić, uformować owalne placuszki grubości około 1 cm, obtoczyć w mące, obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu. Warzywa oczyścić, zetrzeć na tarce do jarzyn, włożyć do mięsa. Wlać tyle wody, by wszystko ledwie pokryła. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru posolić do smaku, połączyć ze śmietaną wymieszaną z resztą mąki, zagotować. Przed podaniem posypać siekanym koperkiem.
Uwagi:
cielęcina bez kości, koperek siekany
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/2236/Bitki-cielece-z-warzywami