Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
cielęcina 60 dekagramówtłuszcz 4 dekagramów
mąka 1 łyżek stołowych
marchew 2 sztuk
pietruszka 2 sztuk
por 1 sztuk
seler według uznania
cebula 1 sztuk
koperek 1 łyżek stołowych
śmietana 0.5 szklanek
sól według uznaniaWykonanie:
Mięso pociąć skośnie w poprzek włókien, rozbić, uformować owalne placuszki grubości około 1 cm, obtoczyć w
mące, obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu. Warzywa oczyścić, zetrzeć na tarce do jarzyn, włożyć do
mięsa. Wlać tyle
wody, by wszystko ledwie pokryła. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru posolić do smaku, połączyć ze
śmietaną wymieszaną z resztą
mąki, zagotować. Przed podaniem posypać siekanym
koperkiem.Uwagi:
cielęcina bez kości,
koperek siekanyPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: