ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegogrzybki 4 sztukcebula 1 sztukpapryka 1 i 1/2 łyżek deserowychsardynki 2 puszkamargaryna 50 gramówbryndza owcza 200 gramówbułka 1/2 sztuksałata według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Sałatę umyć, podzielić na pojedyncze liście i osuszyć. Cebulę obrać, umyć i drobno posiekać. Sardynki wyjąć z puszki i osaczyć z oleju. Cztery największe podzielić wzdłuż na połówki i odłożyć. Jedną łyżkę oliwy z sardynek zachować. Środkową część bułki pokroić na 8 równych kromek i posmarować cienko margaryną Pozostałą margarynę dobrze utrzeć, dodać roztartą bryndzę, 3 sardynki, l łyżkę oliwy z sardynek, l łyżkę cebuli, sól i 1/2 łyżeczki papryki. Rozetrzeć wszystko na gładką pastę. Na każdą kromkę nałożyć pełną łyżkę pasty, połówkę grzybka i połówkę sardynki. Kanapkę oprószyć papryką. Podawać na tacy wyłożonej listkami zielonej sałaty.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybKomentarze:Autor: ooooo pychaData: 2010-02-01mam nadzieję że dobreDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: