ßßß Cookit - przepis na Kotlety grzybowe

Kotlety grzybowe

nazwa

Składniki

Wykonanie

Korzystamy z obfitości grzybów i robimy próbę przed Świętami.
Obgotowane grzyby (ok. 0,5 kg) odsączamy, moczymy jedną suchą bułkę, dużą cebulę
kroimy w grube plastry.
Cebulę posypujemy warzywkiem i rumienimy na oleju.
Grzyby, odciśniętą bułkę i cebulę mielimy w maszynce.
Dodajemy jedno jajko, pieprz i warzywko do smaku oraz tyle bułki tartej, aby masa
grzybowa dała się formować.
Robimy kotlety, panierujemy w tartej bułce i smażymy na oleju, na którym podsmażaliśmy
cebulkę.
Kiedy są rumiane z obu stron są już gotowe.
Podajemy np. z frytkami i surówką z białej lub kiszonej kapusty.
Idealnie pasują do bigosu wigilijnego.
Smacznego!
Źródło:http://maminek61.blogspot.com/2013/10/kotlety-grzybowe.html