ßßß Cookit - przepis na Fondue po chińsku

Fondue po chińsku

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
cukinia 20 dekagramów
papryka czerwona 20 dekagramów
pieczarka 20 dekagramów
marchew 2 sztuk
bambus pędy 20 dekagramów
rosół warzywny 2 litrów
polędwica wołowa 60 dekagramów
orzeszki ziemne prażone 50 gramów
sherry wytrawne 2 łyżek stołowych
sok z pomarańczy 1 sztuk
sos sojowy według uznania
imbir według uznania
ocet ryżowy 8 łyżek stołowych
olej arachidowy 2 łyżek stołowych
Wykonanie:
Cukinie umyć i pokroić w plastry grubości 0,5 cm. Paprykę podzielić na ćwiartki, wydrążyć, umyć i pokroić w grubą kostkę. Pieczarki oczyścić. Marchewkę oskrobać i pokroić w słupki. Pędy bambusa osączyć, pokroić na kawałki. Orzeszki zmiksować, wymieszać z sherry, sokiem z pomarańczy i 1 łyżką sosu sojowego. Przyprawić pikantnie. Na sos imbirowy kłącze imbiru obrać i zetrzeć na drobnej tarce. Wymieszać z octem ryżowym, 8 łyżkami sosu sojowego i olejem. Rosól podgrzać na kuchence, a nastepnie ustawić go na podgrzewaczu. Mięso i warzywa nabite na widelec gotować przez 1 minutę w rosole. Jako dodatek wystarczą oba sosy i białe pieczywo.
Uwagi:
pędy bambusa (z puszki), polędwica wołowa pokrojona w cieniutkie plastry, 2 cm świeżego imbiru
Kuchnia Chińska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1963/Fondue-po-chinsku