Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
cukinia 20 dekagramów
papryka czerwona 20 dekagramów
pieczarka 20 dekagramów
marchew 2 sztuk
bambus pędy 20 dekagramówrosół warzywny 2 litrów
polędwica wołowa 60 dekagramów
orzeszki ziemne prażone 50 gramów
sherry wytrawne 2 łyżek stołowychsok z
pomarańczy 1 sztuk
sos sojowy według uznania
imbir według uznania
ocet ryżowy 8 łyżek stołowych
olej arachidowy 2 łyżek stołowychWykonanie:
Cukinie umyć i pokroić w plastry grubości 0,5 cm.
Paprykę podzielić na ćwiartki, wydrążyć, umyć i pokroić w grubą kostkę.
Pieczarki oczyścić.
Marchewkę oskrobać i pokroić w słupki.
Pędy bambusa osączyć, pokroić na kawałki. Orzeszki zmiksować, wymieszać z
sherry,
sokiem z
pomarańczy i 1 łyżką
sosu sojowego. Przyprawić pikantnie. Na sos
imbirowy kłącze
imbiru obrać i zetrzeć na drobnej tarce. Wymieszać z
octem ryżowym, 8 łyżkami
sosu sojowego i
olejem. Rosól podgrzać na kuchence, a nastepnie ustawić go na podgrzewaczu.
Mięso i warzywa nabite na widelec gotować przez 1 minutę w rosole. Jako dodatek wystarczą oba sosy i
białe pieczywo.Uwagi:
pędy bambusa (z puszki),
polędwica wołowa pokrojona w cieniutkie plastry, 2 cm świeżego
imbiruKuchnia ChińskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: