Zmieniłam szablon bloga, przeglądając go zauważyłam że w tym wpisie nie ma wstępu i nie wiem czy go nie było czy usunęłam go niechcący, więc niech już tak zostanie.Składnikipodwójna pierś z kurczakapół czerwonej paprykimała cukinia5 cm kawałek pora1 marchewkakrojone grzyby mungpo łyżce olejuryżowego i sezamowego na marynatę2 łyżki sosu sojowegopo 1 łyżeczce pasty curry czerwonej i zielonejpół łyżeczki świeżo startego imbiruprzyprawa pięć smakówdodatkisezamkiełki fasoli mungWykonaniePierś z kurczaka pokroić w paski zamarynować odstawić do lodówki w celu przegryzienia się składników. Warzywa pokroić w słupki. Grzyby przygotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić. Na patelni rozgrzać olejryżowy podsmażyć mięso na drugiej patelni przesmażyć warzywa na oleju sezamowym dołożyć mięso do warzyw przesmażyć jeszcze chwilę. Doprawić do smaku. Gotowe danie posypać sezamem i kiełkami.Danie można podawać z ryżem lub makaronem ryżowym oraz surówką z kapusty.Warzywa nie mogą być zbyt miękkie, jeżeli jest ich dużo należy je smażyć partiami.