ßßß Cookit - przepis na pierś z kurczaka po chińsku

pierś z kurczaka po chińsku

nazwa

Wykonanie

Zmieniłam szablon bloga, przeglądając go zauważyłam że w tym wpisie nie ma wstępu i nie wiem czy go nie było czy usunęłam go niechcący, więc niech już tak zostanie.
Składniki
podwójna pierś z kurczaka
pół czerwonej papryki
mała cukinia
5 cm kawałek pora
1 marchewka
krojone grzyby mung
po łyżce oleju ryżowego i sezamowego na marynatę
2 łyżki sosu sojowego
po 1 łyżeczce pasty curry czerwonej i zielonej
pół łyżeczki świeżo startego imbiru
przyprawa pięć smaków
dodatki
sezam
kiełki fasoli mung
Wykonanie
Pierś z kurczaka pokroić w paski zamarynować odstawić do lodówki w celu przegryzienia się składników. Warzywa pokroić w słupki. Grzyby przygotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić. Na patelni rozgrzać olej ryżowy podsmażyć mięso na drugiej patelni przesmażyć warzywa na oleju sezamowym dołożyć mięso do warzyw przesmażyć jeszcze chwilę. Doprawić do smaku. Gotowe danie posypać sezamem i kiełkami.
Danie można podawać z ryżem lub makaronem ryżowym oraz surówką z kapusty.
Warzywa nie mogą być zbyt miękkie, jeżeli jest ich dużo należy je smażyć partiami.
Źródło:http://gotowanieodchudzanie.blox.pl/2013/02/piers-z-kurczaka-po-chinsku.html