Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
grzyby suszone 30 gramów
jajka 6 sztuk
masło 3 łyżek stołowych
chrzan 2 łyżek stołowych
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
żółtka 1 sztuk
bułka tarta według uznania
olej 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte
grzyby namoczyć w niewielkiej ilości
wody, zostawić na noc. Następnego dnia ugotować. Ugotowane na twardo
jajka, ostudzone w skorupkach delikatnie przeciąć wzdłuż na pół tak, by nie uszkodzić skorupek. Wyjąć
białka i
żółtka.
Jajka i osaczone
grzyby zmielić lub drobniutko posiekać, utrzeć z
masłem, startym
chrzanem, posiekana
natką,
solą i
pieprzem do smaku oraz z
żółtkiem surowym.Farszem nadziać skorupki, posypać
bułką tartą i smażyć farszem do dołu na rozgrzanej patelni. Podawać na ciepło lub na zimno.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z JajWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: