ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegogrzyby suszone 30 gramówjajka 6 sztukmasło 3 łyżek stołowychchrzan 2 łyżek stołowychnatka pietruszki 2 łyżek stołowychżółtka 1 sztukbułka tarta według uznaniaolej 1 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte grzyby namoczyć w niewielkiej ilości wody, zostawić na noc. Następnego dnia ugotować. Ugotowane na twardo jajka, ostudzone w skorupkach delikatnie przeciąć wzdłuż na pół tak, by nie uszkodzić skorupek. Wyjąć białka i żółtka. Jajka i osaczone grzyby zmielić lub drobniutko posiekać, utrzeć z masłem, startym chrzanem, posiekana natką, solą i pieprzem do smaku oraz z żółtkiem surowym.Farszem nadziać skorupki, posypać bułką tartą i smażyć farszem do dołu na rozgrzanej patelni. Podawać na ciepło lub na zimno.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z JajWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: