ßßß Cookit - przepis na Jajka faszerowane po polsku

Jajka faszerowane po polsku

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
grzyby suszone 30 gramów
jajka 6 sztuk
masło 3 łyżek stołowych
chrzan 2 łyżek stołowych
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
żółtka 1 sztuk
bułka tarta według uznania
olej 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte grzyby namoczyć w niewielkiej ilości wody, zostawić na noc. Następnego dnia ugotować. Ugotowane na twardo jajka, ostudzone w skorupkach delikatnie przeciąć wzdłuż na pół tak, by nie uszkodzić skorupek. Wyjąć białka i żółtka. Jajka i osaczone grzyby zmielić lub drobniutko posiekać, utrzeć z masłem, startym chrzanem, posiekana natką, solą i pieprzem do smaku oraz z żółtkiem surowym.
Farszem nadziać skorupki, posypać bułką tartą i smażyć farszem do dołu na rozgrzanej patelni. Podawać na ciepło lub na zimno.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Jaj
Wielkanoc
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11894/Jajka-faszerowane-po-polsku