Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokotleciki jagniece z kostką 4 sztuk
szalotka 4 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
ryż jaśminowy 150 gramów
bulion warzywny 0,5 szklanek
płatki migdalowe 60 gramów
kolendra 0,5 łyżek deserowych
papryka slodka 1 łyżek deserowych
kminek mielony 1 łyżek deserowych
sól 1 łyżek deserowych
pieprz według uznania
oliwa 3 łyżek stołowychlistki
kolendry według uznaniaWykonanie:Wymieszać wszystkie
przyprawy i natrzeć nimi umyte, osuszone
mięso. Kotleciki podsmażyć na rozgrzanej na patelni
oliwie, po 2 minuty z każdej strony i przełożyć razem z tłuszczem do naczynia żaroodpornego. Dodać posiekane
szalotki,
czosnek pokrojony na grube plastry oraz
paprykę pokrojona w paski. Przykryć folia aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec 40 minut.
Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie. Powinien pozostać twardy, ponieważ dojdzie w piekarniku. Do
mięsa dodać odcedzony
ryż i
płatki migdałowe, wlać
bulion i piec jeszcze 15 minut. Podawać posypane świeżą
kolendrą.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: