ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokotleciki jagniece z kostką 4 sztukszalotka 4 sztukpapryka czerwona 1 sztukczosnek 2 ząbkiryż jaśminowy 150 gramówbulion warzywny 0,5 szklanekpłatki migdalowe 60 gramówkolendra 0,5 łyżek deserowychpapryka slodka 1 łyżek deserowychkminek mielony 1 łyżek deserowychsól 1 łyżek deserowychpieprz według uznaniaoliwa 3 łyżek stołowychlistki kolendry według uznaniaWykonanie:Wymieszać wszystkie przyprawy i natrzeć nimi umyte, osuszone mięso. Kotleciki podsmażyć na rozgrzanej na patelni oliwie, po 2 minuty z każdej strony i przełożyć razem z tłuszczem do naczynia żaroodpornego. Dodać posiekane szalotki, czosnek pokrojony na grube plastry oraz paprykę pokrojona w paski. Przykryć folia aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec 40 minut. Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie. Powinien pozostać twardy, ponieważ dojdzie w piekarniku. Do mięsa dodać odcedzony ryż i płatki migdałowe, wlać bulion i piec jeszcze 15 minut. Podawać posypane świeżą kolendrą.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: