ßßß Cookit - przepis na Jagnięcina z migdałami

Jagnięcina z migdałami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
kotleciki jagniece z kostką 4 sztuk
szalotka 4 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
ryż jaśminowy 150 gramów
bulion warzywny 0,5 szklanek
płatki migdalowe 60 gramów
kolendra 0,5 łyżek deserowych
papryka slodka 1 łyżek deserowych
kminek mielony 1 łyżek deserowych
sól 1 łyżek deserowych
pieprz według uznania
oliwa 3 łyżek stołowych
listki kolendry według uznania
Wykonanie:
Wymieszać wszystkie przyprawy i natrzeć nimi umyte, osuszone mięso. Kotleciki podsmażyć na rozgrzanej na patelni oliwie, po 2 minuty z każdej strony i przełożyć razem z tłuszczem do naczynia żaroodpornego. Dodać posiekane szalotki, czosnek pokrojony na grube plastry oraz paprykę pokrojona w paski. Przykryć folia aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec 40 minut. Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie. Powinien pozostać twardy, ponieważ dojdzie w piekarniku. Do mięsa dodać odcedzony ryż i płatki migdałowe, wlać bulion i piec jeszcze 15 minut. Podawać posypane świeżą kolendrą.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10474/Jagniecina-z-migdalami